«Ο άντρας μου θέλει να βάλω ψεύτικο στήθος για να γίνω σεξουαλικά ελκυστική και επιθυμητή…» – Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να το διαχειριστώ

«Ο άντρας μου, δείχνει πως έχει χάσει την ερωτική του επιθυμία για εμένα, επειδή δεν έχω ψεύτικο στήθος και αυτό που ο ίδιος θέλει και φαντασιώνεται, οπότε έχει φτάσει σε σημείο να μου ζητάει να βάλω ψεύτικο στήθος, ώστε να γίνω σεξουαλικά ελκυστική και επιθυμητή στα μάτια του.

Είναι κάτι που με έχει προβληματίσει πολύ και με έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Δεν μπορώ κάθε φορά που είμαστε στο κρεβάτι να σκέφτομαι ότι δεν του αρέσει το στήθος που έχω, είναι κάτι που με χαλάει, με ξενερώνει και δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να το διαχειριστώ.

Είμαστε μαζί πάνω από 10 χρόνια και ξαφνικά θέλει ψεύτικο στήθος. Τι στο καλό γίνεται; Μήπως είναι ένας τρόπος για να μου δείξει ότι δεν του αρέσω πλέον και θέλει να χωρίσουμε

Τι απαντάνε οι ειδικοί;

Mε το πέρασμα του χρόνου είναι λογικό ότι μειώνεται η πρωταρχική σπίθα που υπάρχει στο ξεκίνημα των σχέσεων. Οι άνθρωποι αλλάζουν τις προτιμήσεις τους, σκέφτονται διαφορετικά και μπαίνουν στο μυαλό τους νέες φαντασιώσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο άντρας σου φαίνεται πως δίνει αρκετή βαρύτητα στην εξωτερική σου εμφάνιση και μάλιστα θέλει να σε βλέπει με έναν συγκεκριμένο τρόπο που έχει στο μυαλό του ως σεξουαλικό και ελκυστικό.

Τώρα, όσον αφορά εσένα την ίδια, θα πρέπει να σκεφτείς τι είναι αυτό που πραγματικά σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Έχεις σκεφτεί από μόνη σου να κάνεις αυξητική στήθους, νιώθεις ανασφάλεια με το στήθος σου ή είσαι άνετη, έχεις αυτοπεποίθηση ακριβώς όπως είσαι; Εάν είσαι ευχαριστημένη με τον εαυτό σου και το σώμα σου, αν αγαπάς τον εαυτό σου και δεν θες να πιεστείς να αλλάξεις μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι φαντασιώσεις του άντρα σου, εννοείται ότι δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση να προβείς σε κάτι τέτοιο.

Αν πάλι, έχεις σκεφτεί και από μόνη σου ότι θα ήθελες να κάνεις κάποια αισθητική παρέμβαση στο στήθος σου, λόγω προσωπικής προτίμησης και απόφασης, τότε ναι. Προχωράς και κάνεις αυτό που θες και σε ευχαριστεί. Με αυτό το σενάριο, ικανοποιούνται και οι δύο πλευρές.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι συζητήσεις ειλικρινά μαζί του, να του πεις ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση με αυτό που σου ζητάει και να δεις πώς θα συνεχίσεις, δηλαδή αν θα διακόψεις τη σχέση σου μαζί του. Εάν το στήθος σου είναι πρόβλημα γι’ αυτόν και όπως λες θέλει να σου δείξει ότι κάπου εδώ πρέπει να σταματήσει η σχέση σας, τότε ο δρόμος είναι ένας. Διακόπτεις αμέσως τη σχέση!

Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι άνθρωποι που επιλέγουμε και μας επιλέγουν, θα πρέπει να μας θέλουν ακριβώς για αυτό που είμαστε και όχι για αυτό που έχουν στο μυαλό τους ότι θα ήθελαν να είμαστε!

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιοι άντρες βρίσκουν ελκυστικό το ψεύτικο στήθος:

1. Πολιτιστική επιρροή και επιρροή από τα ΜΜΕ

Αναπαράσταση στα μέσα ενημέρωσης: Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την προτίμηση των ανδρών στις γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους είναι η αναπαράσταση στα μέσα ενημέρωσης. Οι ταινίες, οι τηλεοπτικές εκπομπές, τα περιοδικά και οι διαφημίσεις συχνά προβάλλουν γυναίκες με μεγαλύτερο, αυξημένο στήθος ως σύμβολα ομορφιάς, επιθυμητότητας και σεξουαλικότητας. Αυτές οι αναπαραστάσεις μπορούν να διαμορφώσουν τα κοινωνικά πρότυπα ελκυστικότητας και να επηρεάσουν τις ατομικές προτιμήσεις.

Εικόνες της ποπ κουλτούρας: Πολλές διασημότητες και είδωλα της ποπ κουλτούρας που θεωρούνται σύμβολα του σεξ έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους του στήθους και της ελκυστικότητας. Οι άνδρες που ειδωλοποιούν αυτές τις φιγούρες μπορεί να αναπτύξουν προτίμηση για γυναίκες με παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά.

2. Ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες

Νεότητα και γονιμότητα: Η εξελικτική ψυχολογία υποδηλώνει ότι οι άνδρες έλκονται από τη φύση τους από τα σημάδια γονιμότητας και νεότητας. Τα μεγαλύτερα στήθη μπορούν να εκληφθούν ως ένδειξη γονιμότητας και υγείας, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει υποσυνείδητα τους άνδρες. Ενώ το μέγεθος του στήθους δεν αποτελεί άμεσο δείκτη γονιμότητας, οι πολιτισμικές αντιλήψεις συχνά ενισχύουν αυτή τη συσχέτιση.

Κοινωνική θέση και αρρενωπότητα: Για ορισμένους άνδρες, το να έχουν μια σύντροφο με εμφυτεύματα στήθους μπορεί να αποτελεί σύμβολο κύρους. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος να ενισχύσουν την κοινωνική τους θέση ή να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό τους. Η επιθυμία αυτή μπορεί να πηγάζει από τις κοινωνικές πιέσεις και την αντίληψη ότι η εμφάνιση της συντρόφου αντανακλά τη δική τους επιτυχία και επιθυμητότητα.

3. Προσωπικές προτιμήσεις και αισθητική

Οπτική ελκυστικότητα: Σε ένα πιο ατομικό επίπεδο, ορισμένοι άνδρες βρίσκουν απλά το μεγαλύτερο ή πιο καλοσχηματισμένο στήθος αισθητικά ευχάριστο.

Αυτοπεποίθηση και έλξη: Τα εμφυτεύματα στήθους μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας. Ένας σύντροφος με αυτοπεποίθηση είναι συχνά πιο ελκυστικός, και αν τα εμφυτεύματα στήθους βοηθούν μια γυναίκα να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό της, αυτή η αυξημένη αυτοπεποίθηση μπορεί να ενισχύσει την ελκυστικότητά της στα μάτια του συντρόφου της.

4. Ο ρόλος της οικειότητας και της σεξουαλικότητας

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και φαντασιώσεις των ανδρών μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στην έλξη τους για γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους. Για ορισμένους, η ιδέα να είναι με μια γυναίκα που ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη εξιδανικευμένη εικόνα μπορεί να είναι διεγερτική.

Ενισχυμένη σωματική αίσθηση: Ορισμένοι άνδρες αναφέρουν ότι βρίσκουν ευχάριστη την αίσθηση των εμφυτευμάτων στήθους κατά τη διάρκεια προσωπικών στιγμών. Αυτή η σωματική πτυχή μπορεί να συμβάλλει στην προτίμησή τους.

Σχετικά άρθρα