Οσα πρέπει να ξέρετε για να προστατευτείτε από την αιθαλομίχλη , τι πρέπει να καίτε στο τζάκι  thumbnail
Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα, καθώς αναμένεται εκ νέου να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα σωματιδίων αιθαλομίχλης στον ουρανό της Αθήνας, λόγω της καύσης των τζακιών.

Οσα πρέπει να ξέρετε για να προστατευτείτε από την αιθαλομίχλη , τι πρέπει να καίτε στο τζάκι

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα, καθώς αναμένεται εκ νέου να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα σωματιδίων αιθαλομίχλης στον ουρανό της Αθήνας, λόγω της καύσης των τζακιών.


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που δεν θα βάλουν πετρέλαιο στα καλοριφέρ και θα προτιμήσουν να περάσουν τον χειμώνα με τζάκια και ξυλόσομπες. Η οικονομική κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά, ωστόσο, είναι τέτοια, που πολλές φορές δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες καθαρισμού, ενώ και τα καυσόξυλα που χρησιμοποιούνται δεν είναι τα κατάλληλα, αναφέρει το newsit.


Ακολουθούν μερικές οδηγίες καθαρισμού για τζάκια και ξυλόσομπες αλλά και οδηγίες για το ποια καυσόξυλα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε.


Πως πρέπει να γίνει ο καθαρισμός  • Χρειάζεται μια ειδική ντίζα ενσωματωμένη με συρματόβουρτσα η οποία τοποθετείται στην καμινάδα. Ωστόσο πρώτα είναι επιβεβλημένη η μόνωση της εστίας

  • Η τοποθέτηση σίτας στην καμινάδα, έχει ελάχιστο κόστος και περιορίζει την έλκυση μικροσωματιδίων του καπνού και της στάχτης


Τι ξύλα πρέπει να καίμε  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ξύλα συγκολλημένα με κόλλα

  • Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η καύση αντικειμένων από φορμάικα, νοβοπάν και πρικέτες

  • Τα ξύλα πρέπει να είναι ξερά και όχι βρεγμένα
Πηγή: /www.iefimerida.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X