Πλούσια σαλάτα με φακές, ντομάτα και ρόκα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 2-4 άτομα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ φλιτζάνι φακές</span><br /><span style="font-size: medium;">6 φλιτζάνια νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι  καρότα ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ντρέσινγκ</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού ξίδι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι  καρότα ψιλοκομμένα.Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα καρότα,το σέλερι, την ψιλοκομμένη, ντομάτα, την ρόκα, το ραπανάκι ψιλοκομμένο,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.</span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ντρέσινγκ</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι,1/4 φλιτζανιού ξίδι, και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα