Έτοιμο σε 15 λεπτά: Πικάντικη σαλάτα με γαρίδες και ρεβίθια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (3 έως 4 μερίδες)

  • 1 μέτριο λεμόνι, ξεφλουδισμένο και αποχυμωμένο
  • 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου ¼ φλιτζανιού)
  • 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 συσκευασμένο φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού και τρυφερά κοτσάνια, χοντροκομμένα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλιά του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, στεγνές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ανακατεύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λάιμ και τη μουστάρδα. Χτυπήστε με το σύρμα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, αλατοπιπερώστε. Προσθέτετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το τσίλι και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού (κρατώντας λίγο για γαρνίρισμα) και ανακατεύετε για να καλυφθούν με το ντρέσινγκ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα, αποσύροντας το τηγάνι από τη φωτιά για λίγο αν φαίνεται ότι το σκόρδο καίγεται.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για να καλυφθούν με το σκόρδο και το λάδι. Μαγειρεύετε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ παντού και να αποκτήσουν μια χρυσή κρούστα, ανακατεύοντας και γυρνώντας τις γαρίδες στα μισά του χρόνου, περίπου 4 έως 6 λεπτά συνολικά. Σβήστε τη φωτιά και στη συνέχεια πιέστε το χυμό λάιμ πάνω από τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατεύοντας για να συνδυαστούν.

Βήμα 4

Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από τη σαλάτα. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και έτοιμο.

Christopher Simpson for The New York Times

Food Stylist: Simon Andrews.

Σχετικά άρθρα