9 συμβουλές για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα!

Η κυτταρίτιδα είναι μία πάθηση όπου παρατηρείτε σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και έχει ως συνέπεια την γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού. Πολλοί μπερδεύουν την κυτταρίτιδα με το λίπος. Ενώ όμως το λίπος είναι μία λεία μάζα που περιβάλλει τα όργανα, τους μύες και τα νεύρα, η κυτταρίτιδα δεν είναι λεία και είναι τοπική.

Ανεξάρτητα όμως του τι ακριβώς είναι, προβληματίζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και αποφασίσαμε να δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές σε αυτές που πήραν απόφαση να την αποχωριστούν φέτος το καλοκαίρι.

1. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως τα βατόμουρα, τα μούρα, το λεμόνι, το κουνουπίδι, οι τομάτες και άλλα περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν την εμφάνιση της πάθησης. Ακόμα προσπάθησε να εντάξεις ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα στην διατροφή σου που προάγει την φυσική λειτουργία των κυττάρων.

 

2. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι τροφή για την κυτταρίτιδα καθώς φράσσουν τις αρτηρίες και παγιδεύονται στους ιστούς αποτρέποντας τις τοξίνες να αποβάλλονται φυσιολογικά όπως θα έπρεπε. Προσπάθησε να τρως περισσότερο καλά λιπαρά, απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, όπως τα ωμέγα 3 και 6 που έχουν μάλιστα και την ιδιότητα να μην επιτρέπουν στα κύτταρα να κολλάνε το ένα στο άλλο.

 

3. Η κυτταρίτιδα δημιουργείται όταν συσσωρεύονται τοξίνες στον οργανισμό. Ένας τρόπος να την καταπολεμήσεις είναι να αποφύγεις εξαρχής τις τοξίνες. Μπορείς να το καταφέρεις αν αποφύγεις τελείως την καφεΐνη, το ανθρακικό και τα συντηρητικά αλλά και τα καυτερά φαγητά.

 

4. Είναι γνωστό πόσο καταστροφικό είναι το κάπνισμα για το δέρμα και τους πνεύμονες, όμως επιπλέον εξασθενεί τους ιστούς και επιβαρύνει το κυκλοφορικό. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

5. Εκτός από τις θερμίδες που μπορείς να κάψεις με την καθημερινή γυμναστική, θα σε βοηθήσει να μειώσεις την κυτταρίτιδα, να αυξήσεις την λειτουργία της καρδιάς και του καρδιοαναπνευστικού, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος και η σύσπαση των μυών που υποβοηθούν το λεμφικό σύστημα να αποβάλλει τις τοξίνες. Έτσι, συστηματική άσκηση σημαίνει μεγαλύτερη αποβολή τοξινών και εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

 

6. Προμηθεύσου μία πλατιά βούρτσα για το σώμα και τρίψε τα επίμαχα σημεία με την φορά της λέμφου. Ξεκίνα από τους αστραγάλους και με κυκλικές κινήσεις προχώρησε μέχρι τους γοφούς σου. Δεν χρειάζεται να ασκείς έντονη πίεση. Αν το κάνεις αυτό καθημερινά πριν το μπάνιο θα σου γίνει συνήθεια και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Η βούρτσα σε στεγνό δέρμα βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματος. Αν χρησιμοποιείται μόνη της ωστόσο δεν θα μπορέσει να μειώσει τον όγκο των κυττάρων. Μπορείς να το συνδυάσεις με κάποιο τζελ ειδικό κατά της κυτταρίτιδας, ή προϊόντα αρωματοθεραπείας. Ακόμα η μέθοδος αυτή απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντάς την να φαίνεται πιο λαμπερή και νεανική.

 

7. Κάποιες φορές φαίνεται πως το μεγαλύτερο λάθος μας είναι ότι δεν σταματάμε για να πάρουμε μία ανάσα. Είναι σημαντικό να αναπνέεις σωστά, να κρατάς τον αέρα μέσα σου για μερικά δευτερόλεπτα και να τον αφήνεις αργά από το στόμα. Αν το κάνεις αυτό μερικές φορές την ημέρα θα ενισχύσεις την λειτουργία τόσο του λεμφικού σου όσο και την υγεία των ιστών σου.

 

8. Όταν πιέζεσαι και αγχώνεσαι, το σώμα σου απελευθερώνει αδρεναλίνη, μία ορμόνη που διοχετεύει το αίμα στους «επιθετικούς» μύες, όπως είναι οι τρικέφαλοι, οι δικέφαλοι και άλλοι παρόμοιοι μύες που κινητοποιούνται στην άμυνα ή στην επίθεση. Αυτό όμως σημαίνει πως το αίμα φεύγει από το δέρμα και άρα μειώνεται η κυκλοφορία στους ιστούς που χάνουν έτσι την ικανότητα τους να αποτοξινώνονται.

 

9. Πίνε πολύ νερό καθημερινά για να βοηθήσεις και εσύ στην αποβολή τοξινών τον οργανισμό σου και να κρατήσεις την επιδερμίδα σου λεία και λαμπερή.

Πηγή: msn.com

 

 

Σχετικά άρθρα