Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γυρίσει την πρώτη ταινία σε δική του παραγωγή στην Ελλάδα – Μια ταινία μεγάλου μήκους με κωμικό χαρακτήρα

Tο Studio Galazio και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς (Christopher André Marks) ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας παραγωγής που θα παρουσιάζει στο παγκόσμιο κοινό πρότζεκτ εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, το Studio Galazio θα παράγει μια σειρά ελληνικών θεματικών ιστοριών που προορίζονται για ευρεία διεθνή διανομή μέσω ενός δικτύου συνεργασιών. Στην πρώτη της δραστηριοποίηση, η εταιρεία θα παράγει μια κωμωδία ληστείας τύπου «Ocean’s 11» που θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα και θα είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία μυθοπλασίας στην οποία συναντάμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο παραγωγού.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ρίξουμε επιπλέον φως και θα ενταχθούμε στο κύμα δυναμικής που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός κινηματογράφος διεθνώς, όχι μόνο ως μια υψηλής αξίας τοποθεσία γυρισμάτων για εγχώριες και ξένες παραγωγές, αλλά και ως ένα γόνιμο έδαφος για πρωτότυπες ιστορίες που ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορά του», δήλωσε ο παραγωγός και σκηνοθέτης.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Marks, ενώ για την παραγωγή της ταινίας θα συνεργαστεί με μια ομάδα βετεράνων διεθνών παραγωγών, όπως: Raphaël Benoliel (Emily in Paris), Shani Hinton (The Stones and Brian Jones), Adam B. Stern (Blue Jasmine), και Erika Aronson (Café Society).

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το 2024, ενώ στο καστ θα περιλαμβάνονται ονόματα πολλών κορυφαίων Ελλήνων ηθοποιών.

Ο Christopher André Marks είναι Αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής που έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες παραγωγής όπως το HBO και το ESPN Films. Τον γνωρίζουμε επίσης από την ταινία (King Otto) στην οποία ήταν συμπαραγωγός και σκηνοθέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα