Ακόμα να δοκιμάσεις καρπούζι με τυρί φέτα; – Ο πιο δροσιστικός συνδυασμός σε μία παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας

Συστατικά:

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ καρπούζι (ή 1 μικρό καρπούζι), περίπου 1,6 kg/3lb 8oz
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο
  • ½ μάτσο φρέσκο δυόσμο, φύλλα χοντροκομμένα
  • 200g φέτα, θρυμματισμένη
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος:

  • Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το ξύδι και αφήστε το για 10 λεπτά.
  • Χτυπήστε το μέλι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
  • Καθαρίστε το καρπούζι και κόψτε το σε κομμάτια 2-3 εκατοστών/περίπου, πετώντας τα εμφανή κουκούτσια. Κόψτε το αγγούρι σε λίγο μικρότερα κομμάτια.
  • Προσθέστε και τα δύο στο μπολ με το ντρέσινγκ και, στη συνέχεια, προσθέστε το δυόσμο και τη φέτα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε αμέσως.

Georgina Hayden, BBC

Σχετικά άρθρα