Ρολά σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 4-6 μερίδες</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας εκτός κατάψυξης</span><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού 250 γραμμάριων</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό για το έλλειμμα</span><br /><span style="font-size: medium;">ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.  Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο μισό εκατοστό πάχος.  Στη συνέχεια απλώνετε τη με μια σπάτουλα τη πραλίνα φουντουκιού σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας 1,5 εκ απόσταση από το φύλλο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια διπλώνετε το φύλλο μια φορά και το κόβετε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.Έπειτα κόβετε το κάθε μισό φύλλο σε λωρίδες 2 εκ. Στριφογυρίζετε τις λωρίδες και μετά τις διπλώνετε σαν "σαλιγκάρι".Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα, αλείψτε τη ζύμη με ένα χτυπημένο αυγό και βάζετε για ψήσιμο για 18 λεπτά με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.</span><br /><br /><br /></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα