Μπουτάκια κοτόπουλου με κρασί και θυμάρι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 μερίδες</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">8 μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα χωρίς κόκκαλο</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ φλιτζάν ζωμό κοτόπουλου</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ φλιτζάνι μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φύλλο δάφνης</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 3-5 λεπτά ανά πλευρά . Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το θυμάρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί μαζί τα μπουτάκια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε το βαλσάμικο, το ζωμό, το μέλι,  η δάφνη. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι. Χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί .</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Αφαιρέστε το δαφνόφυλλο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει για περίπου 6 – 8 λεπτά. Ξανά βάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη και σερβίρετε. Συνοδέψτε με λευκό ρύζι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα