Φτιάξε διαιτητικά μπισκότα κανέλας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού cream of tartar (κρεμόριο)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι αγνό φυτικό λίπος προαιρετικά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα αυγά</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς</span><br /><span style="font-size: medium;">Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο κύπελλο του ηλεκτρικού μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο, το λίπος, και 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τα αυγά, και χτυπήστε σε μέτρια σκάλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τα ξηρά συστατικά, και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε  υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος (μιας μπάλας του γκολφ) και ρολάρετε μέσα στη  ζάχαρη και κανέλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήστε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις  περίπου 10-12 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήστε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατάστημα σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι 1 εβδομάδα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα