Κραουνάκης: Η μοιραία ύπαρξη στη ζωή του εδώ και 30 χρόνια – Τι έμαθε από αυτή τη σχέση;

Ο μοναδικός Σταμάτης Κραουνάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Όσα (Δε) Λέμε» με την Άννα Δρούζα και μοιράστηκε κομμάτια του εαυτού του. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είναι στην ίδια σχέση εδώ και 30 χρόνια και μίλησε για το σημαντικό μάθημα που πήρε από αυτή τη σχέση.

«Είμαι στην ίδια σχέση εδώ και 30 χρόνια» – Ένας μοιραίος υδροχόος στη ζωή του

«Άκουσε να δεις πώς ξεκίνησε η σχέση μου με αυτή την ύπαρξη. Εγώ είπα: “αντέχεις στο περπάτημα;” και λέει η άλλη πλευρά: “ξεκίνα εσύ και βλέπουμε”. Ε και αυτό πήγε 30 χρόνια. Χωρίς βεβαρυμμένα πράγματα. Έτσι κατάλαβα τους υδροχόους ότι είναι ελεύθερα πνεύματα, δεν θέλουν ποτέ να τους πεις “κάνε αυτό ή κάνε εκείνο ή έτσι πρέπει” και έμαθα εγώ που ήμουν ένας άνθρωπος του “πρέπει”, έμαθα το δρόμο που υπαγορεύει η αγάπη τα πράγματα», είπε ο Σταμάτης για τη σχέση που διατηρεί στη ζωή του εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια.

Τι έμαθε από αυτή τη σχέση;

Σχετικά με το μάθημα που του χάρισε αυτή η μεγάλη σχέση, ο Σταμάτης είπε:

«Αυτό που έμαθα από τη σχέση μου που διαρκεί 30 χρόνια είναι η ελευθερία. Αυτό που οι άλλοι φοβούνται από εμάς είναι μην τυχόν και είναι λίγοι και δεν ξέρω πώς εσύ μπορείς να νιώθεις ότι είσαι λίγος. Μόλις αυτό φύγει από τη μέση και γίνει ξεκάθαρο ότι είναι απόφαση ζωής, τότε καταλαβαίνουμε ότι όλοι θέλουμε έναν άνθρωπο κοντά μας».

Τι τον έμαθε η ζωή;

«Θες δεν θες η ζωή σε μαθαίνει. Την ώρα που κάνεις την μ@λ@κί@ έρχεται και σε χαστουκίζει, σου λέει “κάτσε καλά τώρα, το παράκανες”. Από την ώρα που άρχισα να το ακούω, έμαθα την ελευθερία. Άσε τον άλλο ελεύθερο να σε αγαπάει και νιώσε και εσύ ελευθερία την ώρα που δίνεις την αγάπη σου».

«Η αγάπη τρομάζει και καμιά φορά “την κάνεις”…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης.

Η αγάπη με την Λίνα Νικολακοπούλου

«Η Λίνα Νικολακοπούλου ίσως είναι και η μόνη που ερωτεύτηκα πολύ. Νομίζω ότι με αγάπησε στη ζωή αυτή. Εκείνοι που με αγάπησαν δυνατά μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

«Όταν στην γενική ατμόσφαιρα υπάρχει εκτίμηση και αληθινή ανταλλαγή δεν πάω παρακάτω. Δηλαδή, για να κερδίσω το παραπέρα, αν έρθει αυτό κι αν μου το δώσει ο Θεός, θα είναι αν ένας άνθρωπος ανοίξει την πόρτα και μου πει “εντάξει, είσαι η ζωή μου, η αναπνοή μου”. Αλλά και πάλι, τότε θα πεις “ως πότε; ως πότε θα με θες;”».

«Όμως, ας μη βιαζόμαστε με τους ανθρώπους, γιατί δεν ξέρεις ποτέ σε ποια γωνιά του κόσμου σε περιμένει η φάτνη η δικιά σου».

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο της εκπομπής:

Σχετικά άρθρα