Πότε μικραίνει το πέος του άνδρα; thumbnail

Αλεξάνδρα, 29 ετών

Καλησπέρα σας, ο σύντροφος μου είναι 31 ετών και εδώ και 5 χρόνια έχουμε σχέση. Η σεξουαλική μας ζωή ήταν πάντα φυσιολογική. Τον τελευταίο μηνά όμως διαπιστώσαμε ότι δεν έχει τακτική στύση. Το πέος και έχει υπερβολικά μικρύνει και σε μέγεθος και σε όγκο. Μπορείτε να μου απαντήσετε αν αυτό είναι νορμάλ στην ηλικία του ή αν πρέπει να πάμε σε ουρολόγο? Ευχαριστώ

Πότε μικραίνει το πέος του άνδρα;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Καλησπέρα σας, ο σύντροφος μου είναι 31 ετών και εδώ και 5 χρόνια έχουμε σχέση. Η σεξουαλική μας ζωή ήταν πάντα φυσιολογική. Τον τελευταίο μηνά όμως διαπιστώσαμε ότι δεν έχει τακτική στύση. Το πέος του έχει υπερβολικά μικρύνει και σε μέγεθος και σε όγκο. Μπορείτε να μου απαντήσετε αν αυτό είναι νορμάλ στην ηλικία του ή αν πρέπει να πάμε σε ουρολόγο? Ευχαριστώ"


Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Ιωάννης Ζούμπος, Xειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος:


Ιωάννης Ζούμπος


Η ελάττωση της επιθυμίας για σεξ μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια. Τις περισσότερες φορές συντρέχουν λόγοι ψυχολογικοί, όπως κακή διάθεση, άγχος, επαγγελματικές δυσκολίες ή απώλεια εργασίας. Επίσης στις μακρόχρονες σχέσεις δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η ρουτίνα, η έλλειψη φαντασίας και ποικιλίας στην ερωτική συνεύρεση, αλλά και η ψυχρότητα στη σχέση ή η ύπαρξη παράλληλου σεξουαλικού ενδιαφέροντος.


Σε ότι αφορά τα οργανικά αίτια θα πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ενδοκρινικά αίτια, όπως διαταραχές της τεστοστερόνης, του θυρεοειδούς και της προλακτίνης. Σε σχέση με το μέγεθος του πέους, συνήθως η αίσθηση ότι το πέος είναι μικρότερο σε μέγεθος σε συνθήκες ηρεμίας δε λαμβάνεται υπόψη. Μόνο η μέτρηση κατά τη διάρκεια της στύσης είναι αξιόπιστη, δεδομένου ότι μια ελάττωση στον τόνο των λείων μυών του πέους μπορεί να συμβεί λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών (ψύχος) ή στρες. Μια χρόνια δυσλειτουργικότητα στη στύση και κυρίως η έλλειψη νυκτερινών στύσεων μπορεί επίσης να συμβάλλει σε αυτή την εικόνα (ατροφία).

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X