Γνωρίστε τον άνδρα που φίλησε ο Ποντίφικας-Πάσχει από σπάνια ασθένεια  thumbnail
Ένιωθα ότι η καρδιά μου θα βγει από το σώμα μου... Σαν να ήμουν στο παράδεισο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο 53χρονος Vinicio Riva την στιγμή που τον αγκάλιασε και τον φίλησε ο πάπας Φραγκίσκος.

Γνωρίστε τον άνδρα που φίλησε ο Ποντίφικας-Πάσχει από σπάνια ασθένεια

«Ένιωθα ότι η καρδιά μου θα βγει από το σώμα μου… Σαν να ήμουν στο παράδεισο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο 53χρονος Vinicio Riva την στιγμή που τον αγκάλιασε και τον φίλησε ο πάπας Φραγκίσκος.


Ο άντρας, ο οποίος, πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία ονομάζεται νευροινωμάτωση και προκαλεί πολύ πόνο, περιορισμένη όραση και σε μερικές περιπτώσεις καρκίνο.


Εξαιτίας της ασθένειας αυτής άρχισε να γεμίζει μεγάλα εξογκώματα σε όλο του το σώμα από την ηλικία των 15 ετών.  Κοιμάται με ρούχα και το πρωί ξυπνάει και είναι γεμάτος αίματα από τις πληγές.


Οι πόνοι είναι φρικτοί, ενώ μόνο στο αριστερό του μάγουλο δεν έχει εξογκώματα. Ο άντρας έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις στην καρδιά, στα μάτια και στον λαιμό, ενώ εξαιτίας της ασθένειας δεν μπορεί να αναπνεύσει.


Παρόλα αυτά, δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να είναι αισιόδοξος. Η συνάντηση του με τον πάπα του έδωσε κουράγιο. «Κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό η αγκαλιά του, αλλά για μένα έμοιαζε με αιωνιότητα», είπε συγκεκριμένα.


Brave: Vinicio Riva, from Vicenza in northern Italy, is covered from head-to-toe by the growths, but was kissed by the pope in a moment seen around the world


Με τη θεία του


Vinicio as a young boy in Vicenza in northern Italy, before his condition fully developedTouching moment: The pontiff kissed Mr Riva, who suffers from a rare disease called neurofibromatosis, which is genetic and not contagious


Σε νεαρή ηλικία πριν αναπτύξει την ασθένεια                  Oταν τον φίλησε ο Ποντίφικας [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X