Μιλτιάδης Καράβης thumbnail

Μιλτιάδης Καράβης
 


 


Ο Μιλτιάδης Γ. Καράβης γεννήθηκε το 1961 στην Αμμόχωστο Κύπρου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου (1985) και απέκτησε την ειδικότητα της Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (1995). Είναι ειδικός στο Βελονισμό με βασική εκπαίδευση στη Σχολή CEDAT της Μασσαλίας (1986), μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Βελονισμού του Πεκίνου (1994, 1996, 2005) και εξειδίκευση στον ηλεκτροβελονισμό, τον ωτοβελονισμό και τον βιο-ιατρικό βελονισμό, ενώ εργάσθηκε από το 1984 στο Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογής Βελονισμού της Αθήνας. Από το 1990 μέχρι σήμερα διευθύνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και συνεχούς μετεκπαίδευσης ιατρών και οδοντιάτρων στο βελονισμό (800 τελειόφοιτοι ιατροί έως σήμερα) ως διευθυντής του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Βελονισμού της Αθήνας. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια και κολλέγια του εξωτερικού σε μόνιμη βάση. Είναι επί σειρά ετών επισκέπτης ομιλητής της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού της Δανίας (2006, 2006, 2007, 2008 και 2012), ενώ συμμετείχε τιμητικά στο 25ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο Βελονισμού και Ηλεκτροβελονισμού του Πανεπιστημίου Ιατρικής Columbia της Νέα Υόρκης (2009). Υπεύθυνος στο τμήμα βελονισμού του Ιατρείου Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αθήνας (2008-2012).


Οι τρέχουσες δραστηριότητές του συνοψίζονται στα  εξής:  • Διευθυντής του Τμήματος Βελονισμού στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης (από το 2011).

  • Πρόεδρος της «Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού»  (μέλος του Δ.Σ. από το 1993 έως σήμερα).

  • Μέλος της Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (από το 1992), της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας (από το 1993) και της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας (από το 1996 έως σήμερα).

  • Μέλος της τιμητικής επιτροπής συνεδρίων βελονισμού της Διεθνούς Εταιρείας Ιατρικής Βελονισμού ICMART (από το 1990 έως το 1994).

  • Ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνος της επιτροπής εκπαίδευσης της European Association of Acupuncture (1994).

  • Λέκτωρ σε θέματα Βελονισμού του Πανεπιστημίου Ειρήνης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (από το 1990 έως το 1996).

  • Μέλος του 12μελούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Εταιρείας Ιατρικού Βελονισμού ICMART (Από Μάιο 2002 έως Μάιο 2004).

  • Μέλος του Executive Board της ISOM -International Society of Oriental Medicine (2005).


Συγγραφικό έργο:


Έχει γράψει τέσσερις μονογραφίες για θέματα βελονισμού (παχυσαρκία, απεξάρτηση από το κάπνισμα, κεφαλαλγία και μυϊκή παθολογία), τρία κεφάλαια για τον βελονισμό σε ισάριθμα βιβλία συναδέλφων ιατρών / καθηγητών σε: «η θέση του βελονισμού στην αντιμετώπιση του άσθματος» (Α. Ρασιδάκης), «ανασκόπηση εργασιών για την αντιμετώπιση του πόνου με βελονισμό» (Γ. Σάπκας) και «πόνος – θεραπευτική αντιμετώπιση και κλινική αποτελεσματικότητα» (Ε. Μπάκας). Μια πραγματεία για τον βελονισμό με τίτλο «ο Δρόμος του Βελονισμού» (2006) αφιερωμένη στους ασθενείς του. Τρία ιατρικά συγγράμματα: «Φυσιολογία του Βελονισμού» (1999), «Βιο-ιατρικός Βελονισμός» (2010) και  «Αντιμετώπιση Χρόνιου Μυοσκελετικού Πόνου με Βελονισμό» (2011). Επίσης έχει προλογίσει δύο βιβλία με θέματα τον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό (Α. Τηλικίδη) και τον Ωτοβελονισμό (Θ. Κριτίδου).  


Σύνοψη επιστημονικών δραστηριοτήτων:


Εξηνταπέντε (65) συμμετοχές με ομιλίες, διαλέξεις η εργασίες σε ελληνικά και διεθνή  ιατρικά συνέδρια. Τριάντα (30) συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια χωρίς ομιλία. Τριαντατέσσερις (34) συμμετοχές σε κλινικά φροντιστήρια, σεμινάρια και workshops, δώδεκα (12) φορές συντονιστής μετά από πρόσκληση σε στρογγυλές τράπεζες και επιστημονικές συνεδριάσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και Επτά (7) δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X