Μπαρμπούνια τυλιχτά με κληματόφυλλα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">Κληματόφυλλα</span><br /><span style="font-size: medium;">Μάραθο</span><br /><span style="font-size: medium;">Μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγη πάστα Αντζούγιας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο φρέσκο</span><br /><span style="font-size: medium;">Λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">Λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε λίγο μάραθο και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και πάστα αντζούγιας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε λίγο από το μείγμα στην κοιλιά των ψαριών.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα αλείφουμε με λάδι και τυλίγουμε κάθε μπαρμπούνι σε δύο κληματόφυλλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα δένουμε με κλωστή και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο, 15 περίπου εκατοστά κάτω από το γκριλ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα σερβίρουμε με λαδολέμονο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Εναλλακτικά,</span><br /><span style="font-size: medium;">Πασπαλίζουμε τα μπαρμπούνια με αλάτι και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα βάζουμε σε πιατέλα επάνω σε κληματόφυλλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα