Εύκολοι ρεβιθοκεφτέδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κιλό ρεβίθια</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μέτριες πατάτες βρασμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">τριμμένος δυόσμος</span><br /><span style="font-size: medium;">τριμμένη μαντζουράνα</span><br /><span style="font-size: medium;">ψιλοκομμένος μαϊντανός</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">αλεύρι για πασπάλισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: medium;" lang="E">Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε μουλιάζουμε τα ρεβίθια</span><br /><span style="font-size: medium;"><span lang="E">Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3</span><span style="font-family: Calibri;"><span lang="EN-GB">-4 </span></span><span lang="E">φορές.<br /><br />Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.<br />Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα</span></span><br /><br /><span style="font-size: medium;" lang="E">Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα