Εύκολη συνταγή για νόστιμο σπανακόρυζο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό σπανάκι κομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι της κούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι της κούπας ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό από 2 λεμόνια</span><br /><span style="font-size: medium;">3 ποτήρια ζεστό νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να πάρει ένα λευκό χρώμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου άλλα 15 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε με <a href="http://www.sidagi.gr/section/saltses/content/ntip-giaourtiou" target="_blank"><strong>ντιπ γιαουρτιού.</strong></a></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα