Κέικ με σταφίδες και πορτοκάλι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα καρύδια, χοντροαλεσμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα εκλεκτό ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα χυμό πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κούπας κονιάκ ή βότκα ή ρούμι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 1/2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού  μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού σόδα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε άλλο σκεύος ανακατέψτε τις σταφίδες με τα καρύδια και 1 κουταλιά αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη μεσαία σκάλα μέχρι να πήξει και ασπρίσει το μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι κι ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα που να χωράει 8 κούπες νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίξτε στον πάτο της φόρμας λίγο από το μείγμα της ζύμης και στο υπόλοιπο ανακατέψτε τα καρύδια και τις σταφίδες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα επάνω από το σκέτο μείγμα που βάλατε προηγουμένως.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έτσι δεν κινδυνεύουν να πάνε οι σταφίδες στον πάτο και να κολλήσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήστε το κέικ 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το να σταθεί 1 ώρα και ξεφορμάρετε το.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα