Σπιτική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν από κεφαλογραβιέρα

<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταθείτε υγιεινά, Μια συνταγή η οποία θα μπορούσε να γίνει και με τυρί χαμηλών λιπαρών, για τους λάτρεις της δίαιτας.</span></p>
<p><strong style="font-size: medium;">Υλικά για 4 άτομα</strong></p>
<p><span style="font-size: medium;">5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ ποτήρι κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό ο οποίος είναι σχεδόν σε θερμοκρασία βρασμού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα ταψί τις φέτες του ψωμιού και πάνω σε καθεμία έχουμε πασπαλίσει από 1 κουταλιά της σούπας κεφαλογραβιέρα. Ψήνουμε στο φούρνο (στο γκριλ) μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τα αποσύρουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε τετραγωνάκια φτιάχνοντας μεγάλα κρουτόν τυριού. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και από πάνω της ρίχνουμε τα κρουτόν. </span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Επιστημονική Ομάδα <a href="http://neadiatrofis.gr/">neadiatrofis.gr</a></span></p>

Σχετικά άρθρα