Πικάντικη παραδοσιακή φασολάδα με καπνιστή πάπρικα

<p><span style="font-size: medium;">Η πάπρικα περιέχει το συστατικό καψαϊσίνη, που σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την καλή υγεία. Όταν μπαίνει σε ένα φαγητό όπως η φασολάδα, με πολλά λαχανικά και ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα μόνο υγιεινό μπορεί να είναι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά για 2 άτομα</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">250γρ φασόλια ξερά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μέτριο κρεμμύδι ξερό</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Χυμό από 1 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε νερό για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, βάζουμε καθαρό νερό και τα βράζουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει στο βράσιμο και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και πάλι και βάζουμε καθαρό ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα τα φασόλια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά ώστε να χυλώσει το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό.</span></p>

Σχετικά άρθρα