Εύκολα και γρήγορα σπιτικά σπανακοπιτάκια κουρού

<p><span style="font-size: medium;">Μια πολύ υγιεινή επιλογή για σνακ ή δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνες και σίδηρο, αλλά και καλής ποιότητας πρωτεΐνη.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">200γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">300γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια </span><br /><span style="font-size: medium;">150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση </strong></span><br /><span style="font-size: medium;">Αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μια αφράτη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι (καλά στραγγισμένο), τη φέτα θρυμματισμένη, το αυγό και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα ζύμης, όσο 2 σπιρτόκουτα. Την πατάμε με την παλάμη μας να γίνει πλατιά και λεπτή. Στο κέντρο της τοποθετούμε μια κουταλιά από το σπανάκι και στη συνέχεια γυρίζουμε τα πλαϊνά της ζύμης προς το κέντρο ώστε να κλείσει η ζύμη και στο κέντρο να μείνει κλεισμένο το σπανάκι. Στη συνέχεια πατάμε το σπανακοπιτάκι ελαφρά με την παλάμη μας ώστε να γίνει στρογγυλό και πεπλατυσμένο και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι αυτά να τελειώσουν. Αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και ψήνουμε στου 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.</span></p>

Σχετικά άρθρα