Ψαρονέφρι γεμιστό με προσούτο σε σάλτσα μανιταριών

<p><span style="font-size: medium;">Το ψαρονέφρι είναι το καλύτερο και πιο τρυφερό κομμάτι του ζώου. Το επιφανειακό λίπος που περιέχει αφαιρείται εύκολα και έτσι θεωρείται άπαχο κρέας. Το ψαρονέφρι μαγειρεύεται ολόκληρο ή κόβεται σε φέτες. Μια ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή αποτελεί το γέμισμά του με προσούτο και μανιτάρια. </span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 ψαρονέφρια των 500 γρ. το καθένα</span><br /><span style="font-size: medium;">8 φέτες προσούτο</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι γαλέτα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι &amp; πιπέρι</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">350 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε τα ψαρονέφρια λίγο για να ανοίξουν.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Κόβουμε το προσούτο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη γαλέτα, τα μυρωδικά και το λάδι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε το ψαρονέφρι.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;"> Τα γυρίζουμε ρολό και τα τυλίγουμε.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Αλείφουμε απ’ έξω με επιπλέον λάδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ακόμα.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα γυρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;"> Προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να είναι έτοιμο το κρέας.</span></li>
</ul>

Σχετικά άρθρα