Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">600 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα</span><br /><span style="font-size: medium;">600 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρόκοι αυγών</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή</span><br /><span style="font-size: medium;">900 γραμμάρια αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κιλά ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν και το μπράντυ. Συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.  Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα