Πουτίγκα κρουασάν με μήλο για το κυριακάτικο πρωινό σου!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 2-4 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">3 κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας εμπορίου χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">3 μεγάλοι κρόκοι αυγών</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζετε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνετε ένα πυρέξ και το ραντίζετε με σπρέι λαδιού.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τα μήλα, τις σταγόνες σοκολάτας, την βανίλια και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Στη συνέχεια σπάστε τα κρουασάν σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στον χυλό και ανακατεύετε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μεταφέρετε το μείγμα του κρουασάν στο πυρέξ και ψήνετε για 30 λεπτά. Βγάζετε απ΄ τον φούρνο αφήνετε να ηρεμήσει για 10 λεπτά και σερβίρετε με παγωτό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα