Εύκολη τάρτα βύσσινο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 δόση βανίλια</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι κορν φλάουρ</span><br /><span style="font-size: medium;">Ένα κατεψυγμένο φύλλο για τάρτες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές αμυγδαλόψιχα φιλέ</span><br /><span style="font-size: medium;">βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό βύσσινα</span><br /><span style="font-size: medium;">250 ml κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αυγά</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ξεπαγώστε το φύλλο και ταυτόχρονα με λίγο βούτυρο αλείφετε ένα ταψί για τάρτες διαμέτρου 22 εκ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίξτε το φύλλο πάνω στη φόρμα και τρυπήστε το μ’ ένα πιρούνι, σκεπάστε το μ’ ένα δίσκο από χαρτί για φούρνο, ρίξτε πάνω ξερά φασόλια και ψήστε την τάρτα για 15-20 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πλένετε τα βύσσινα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε το κουκούτσι μαζεύοντας το χυμό που στάζει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίξτε σ’ ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τα βύσσινα και το χυμό τους και ανακατέψτε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στρώστε τη γέμιση στην τάρτα και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βγάλτε την απ’ το φούρνο, ρίξτε πάνω την αμυγδαλόψιχα φιλέ καβουρδισμένη και σερβίρετέ τη χλιαρή.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα