Ανόρθωση προσώπου με νήματα: Δείτε πως γίνεται thumbnail
Οι αυξημένες απαιτήσεις των ασθενών για μη χειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής οδήγησαν στην επινόηση νέων μεθόδων με σκοπό την βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος.

Ανόρθωση προσώπου με νήματα: Δείτε πως γίνεται

Γράφει η κ. Νέλλη Τζιβαρίδου, Πλαστική Χειρουργός:


Βιογραφικό 


Οι αυξημένες απαιτήσεις των ασθενών για μη χειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής οδήγησαν στην επινόηση νέων μεθόδων με σκοπό την βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος.


Οι προσπάθειες ανόρθωσης του προσώπου με ράμματα ξεκίνησαν αρκετές δεκαετίες νωρίτερα από τους πλαστικούς χειρουργούς, χωρίς να έχουν όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Η τεχνολογία έδωσε την λύση στο πρόβλημα αυτό με την δημιουργία συνθετικών απορροφήσιμων και μη απορροφήσιμων ραμμάτων που έχουν την ιδιότητα να μην γλιστρούν μέσα στο δέρμα αλλά να καθηλώνονται με μικρά αγκιστράκια και να επιτυγχάνουν έτσι την ανόρθωση των ιστών.

 

Οι περιοχές που εφαρμόζεται η μέθοδος ανόρθωσης με ράμματα ή νήματα, είναι το μέτωπο (ανόρθωση φρυδιών), τα ζυγωματικά, το περίγραμμα του προσώπου στην κάτω γνάθο και ο λαιμός.


Η μέθοδος έχει ένδειξη σε ασθενείς με μέτρια χαλάρωση χωρίς περίσσεια δέρματος, πού επιθυμούν βελτίωση του σχήματος του προσώπου και των χαρακτηριστικών τους χωρίς επέμβαση. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά, αν και υπάρχει πάντα κάποιο οίδημα ή και αιμάτωμα. Μέχρι και 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή εξακολουθεί να υπάρχει σταδιακή βελτίωση λόγω της σύσφιξης της επιδερμίδας γύρω από τα ράμματα. Τα αποτελέσματα διαρκούν για 3- 5 χρόνια. 

 

Η εφαρμογή των νημάτων γίνεται με τοπική αναισθησία σε χώρο χειρουργείου. 

Ανάλογα με το πρόβλημα του προσώπου και την χαλάρωση τοποθετείται ο απαραίτητος αριθμός ραμμάτων σταυρωτά ώστε να γίνεται υποστήριξη των ραμμάτων μεταξύ τους.

 

Τα ράμματα δεν είναι ορατά ούτε υπάρχουν σημάδια ή ουλές. Μετά την εφαρμογή ακολουθεί ακινητοποίηση του δέρματος με επιδέσμους και ο ασθενής καθοδηγείται να περιορίσει τους μορφασμούς και τις συσπάσεις του προσώπου για 2-3 ημέρες.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X