Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">50 ml λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια δαμάσκηνα</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">200 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">ρίγανη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και μια μοναδική σάλτσα!</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα  και το κεφαλοτύρι και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα καιτ ο περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προσσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Στο χρονικό αυτό σημείο, το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 135 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα