Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κύβο κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μέτρια κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">Μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">8 φέτες μπέικον</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζοντας το μάτι σε χαμηλή ένταση ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 1180 βαθμούς για 7 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με το ψιλοκομμένο μπέικον.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα