Τροφές για γερά κόκαλα

<p><span style="font-size: medium;">Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση γερών οστών, υπάρχουν δύο βασικά θρεπτικά συστατικά: το<strong> ασβέστιο και η βιταμίνη D</strong>. Το ασβέστιο υποστηρίζει τα οστά και την δομή των δοντιών σας, ενώ η βιταμίνη D βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και την ανάπτυξη των οστών. Αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι σημαντικό να τις λαμβάνουμε από παιδιά, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν καθώς μεγαλώνουμε. Σήμερα, σας προτείνουμε <strong>10 τροφές</strong> για έχετε πάντα υγιή οστά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Γιαούρτι: </strong>Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν βιταμίνη D μέσω της έκθεσης τους στον ήλιο, αλλά ορισμένα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Ένα φλιτζάνι γιαούρτι μπορεί να είναι ένα «κρεμώδης» τρόπος για να λαμβάνετε καθημερινά το ασβέστιο σας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Γάλα: </strong>τρία ποτήρια άπαχο γάλα την ημέρα σας παρέχει με <strong>30%</strong> το <strong>100%</strong> της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ασβεστίου.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Τυρί:</strong> πάντα με μέτρο, δύο φέτες τυρί όπως τσένταρ περιέχει περισσότερο από <strong>30%</strong>της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης του ασβεστίου.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Σαρδέλες:</strong> αυτά τα μικρά ψάρια έχουν εκπληκτικά υψηλά επίπεδα <strong>βιταμίνης D</strong> και<strong>ασβεστίου.</strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Σολομός: </strong>ο σολομός είναι γνωστός για τα <strong>ωμέγα 3 λιπαρά </strong>του. Γνωρίζατε ότι 250 γρ. σολομού περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Σπανάκι:</strong> ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι περιέχει φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνη Α.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Δημητριακά ολικής αλέσεως: </strong>ορισμένα δημητριακά όπως τα ολικής αλέσεως περιέχουν έως και <strong>25%</strong> της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης D. </span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>-Τόνος: </strong>αυτό το λιπαρό ψάρι είναι μια καλή πηγή <strong>βιταμίνης D</strong>. Μάθετε λοιπόν ότι <strong>250 γρ.</strong> τόνου σε κονσέρβα περιέχουν περίπου 39% της ημερήσιας δόσης σε <strong>βιταμίνη D</strong>.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">ΠΗΓΗ: manamia.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα