Κινητή Παιδιατρική Μονάδα στα Πετράλωνα 14 και 15 Δεκεμβρίου  thumbnail
Στα Πετράλωνα, στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών θα βρίσκεται το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα.

Κινητή Παιδιατρική Μονάδα στα Πετράλωνα 14 και 15 Δεκεμβρίου


Στα Πετράλωνα, στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών θα βρίσκεται το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα.
Συγκεκριμένα, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρεθεί κοντά στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
· δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
· δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
· προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
· εμβολιαστική κάλυψη


Οι υπηρεσίες του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ή είναι άπορα. Η ενημέρωση για τα ανασφάλιστα παιδιά γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το γραφείο Πρόνοιας κάθε Δήμου.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε γιατί λόγω ανεργίας έληξε ο ασφαλιστικός φορέας που ανήκαν, είτε γιατί λόγω χρεών στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκουν δεν μπορούν να έχουν ιατρική κάλυψη.
Τα άπορα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα και καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Ειδικότερα, ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, με ειδικότερη προτεραιότητα σε αυτά που έχουν μείνει πίσω στον εμβολιασμό.


Για την κάθε δράση είναι απαραίτητα:
- Bιβλιάριο υγείας παιδιού (καταγράφεται το ιστορικό κάθε παιδιού και γίνεται ο έλεγχος των εμβολίων)
- Bιβλιάριο ασφάλειας γονέων (έλεγχος ασφάλειας)
- O εμβολιασμός πραγματοποιείται μόνο σε ανασφάλιστα παιδιά.
- Μερικοί γονείς επιδεικνύουν και τις κάρτες ανεργίας
Αν κάποιο παιδί πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποια άλλη ειδικότητα, ή χρειάζεται επιπλέον εμβολιασμό ή παρακολούθηση, τότε οι γονείς ενημερώνονται για τα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου και μπορούν να προσέρχονται.
Για 11η χρονιά, μέσω της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας, έως σήμερα, περισσότερα από 55.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν, σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X