Φτιάξε σαρδέλες μαρινάτες!

Ο Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer προτείνει μια γευστική και ελαφριά συνταγή για το καλοκαίρι..

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα

8 σαρδέλες

4 εσαλότ

4 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά

2 καρότα

2 ποτήρια ξύδι

2 ποτήρια νερό

4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Μυρωδικά της αρεσκείας σας

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα εσαλότ και το πολτοποιημένο σκόρδο. Περιχύνουμε το ξύδι και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, την καυτερή πιπεριά και τα κομμένα σε ροδέλες καρότα. Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και κατόπιν τα περιχύνουμε πάνω από τις σαρδέλες. Αφήνουμε τις σαρδέλες για 24 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν και τις σερβίρουμε κρύες.

 

Σχετικά άρθρα