Πατάτες baby στο φούρνο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 1/ 2 κιλό πατάτες baby, καθαρισμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς  και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση της σκάλας του φούρνου.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ανακατέψτε τα με λάδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και βότανα (εάν χρησιμοποιείτε).</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βεβαιωθείτε  το ταψί είναι καλά λαδωμένο. Προσθέστε περισσότερο λάδι αν χρειάζεται.</span><br /><span style="font-size: medium;">Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο φούρνο για 40 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ελέγξτε τις πατάτες. Θα πρέπει να μαλακές και να έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Εάν δεν είναι, δώστε τους άλλα 10 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν από το σερβίρισμα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα