Κέικ κάστανο με επικάλυψη γκανάζ

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα σιρόπι από γλυκό κάστανο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροαλεσμένα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη γκανάζ</span><br /><span style="font-size: medium;">120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο</span><br /><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μέσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή λυόμενη φόρμα 28 εκ. και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη γκανάζ</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.</span><br /><span style="font-size: medium;">Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα καλύπτουμε το κέικ με τη γκανάζ και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα