Μακαρόνια στο φούρνο με τυρί

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">250  γραμμάρια κασέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κιλό ζυμαρικά βίδες ή ζυμαρικό της επιλογής σας</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό πεκορίνο, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα προσθέτουμε το 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη κασέρι, μια τελευταία στρώση μακαρονάκι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια μερικά κομματάκια βούτυρο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα