Βασιλόπιτα με γεύση σοκολάτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα</span><br /><span style="font-size: medium;">115 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα σε πούδρα</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">4  αβγά</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη διακόσμηση</span><br /><span style="font-size: medium;">Αχνη ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">Κακάο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τα καρύδια, τη σοκολάτα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα και χύνω λίγο- λίγο το βούτυρο (να είναι χλιαρό). Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει και να στεγνώσει λιγάκι.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα τριμμένη, τα φουντούκια που έχετε ψιλοκόψει στο μπλέντερ, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">για το κέικ:</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, να λιώσουν τελείως οι κόκκοι και να αφρατέψει το μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;"> Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι κι ανακατεύω ζωηρά. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέστε το μπέικιν κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέστε στον κάδο το αλεύρι λίγο- λίγο κι αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα.</span><br /><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη συναρμολόγηση</span><br /><span style="font-size: medium;">Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα 26-28εκ. και αλείφετε τον πάτο με λίγο βούτυρο. Καλύπτετε τον πάτο της με το 1/3 από το μείγμα για κέικ που μόλις φτιάξατε. Από πάνω ρίχνετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση που έχετε στο ψυγείο.</span><br /><span style="font-size: medium;"> Καλύπτετε ξανά με το κέικ, ακόμη 1/3. Στρώνετε τη γέμιση κι αν θέλετε, αφού τυλίξετε το φλουρί μου με λαδόχαρτο, το κρύβω σε αυτό το σημείο. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ, λειαίνετε κι επικαλύπτετε με το μείγμα της επικάλυψης που επίσης έχετε αφήσει στο ψυγείο να σφίξει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Τσεκάρετε με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί το κέικ μου και στο εσωτερικό του, που είναι το ζητούμενο. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει λιγάκι και την ξεφορμάρετε.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα