Πετρέλαιο και ναρκωτικά οι μπίζνες του Ριζάι!

Οι μπίζνες του Αλκέτ Ριζάι

Ο διαβόητος Αλβανός κρατούμενος, Αλκέτ Ριζάι, φαίνεται πως έχει νέες ασχολίες στις φυλακές Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ, κάνει εμπόριο πετρελαίου από τον Καναδά στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών εντός των φυλακών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», οι διάλογοι που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των συναλλαγών είναι συνταρακτικοί.

«Ουρέα, θα τ’ δώσου ιγώ τα 700 ιυρώ π’ τα ‘χω ιγώ απάνου μ’, να μη τα χαλάσου… σα να τα δίνου σι σένανε. Ναι, τα δίνου κι είμαστι καθαροί και μετά συνεχίζουμι», είπε ένας κρατούμενος σε μέλος του κυκλώματος εκβιαστών του Αγρινίου, ονόματι ΒΕΝ, προκειμένου να λύσουν μια οικονομική διαφορά ύψους 700 ευρώ.

Οι παράνομοι διάλογοι συνεχίζονται.  «Λοιπόν άκουσέ με, εκει’ός ου φίλους μ’ ικεί θέλ’ να πάει να δει ένα σήμιρα να πάρ’, κατάλαβις; Αυτός μι του… αυτό που ‘στ’λεις εσύ ρε. Θα πάω να τ’ δώσου… θα πάω να τ’ δώσου ιγώ 700 ευρώ που ‘χου μάσ’ και 700 π’ του ‘δωσα προχτές…1.400 κι είμαστι κουμπλέ».

Σε άλλη συνομιλία των κρατουμένων για το κύκλωμα εκβιαστών, φαίνεται πως κάνουν και χρήση και διακίνηση ναρκωτικών: «Εμπλεξα. Και είχα ακόμη να φανταστείς επειδή… λίγο ήπια, κανά… έτσ’ ξέρου ‘γώ και τώρα έτσ’ του υπόλοιπου ήπια τώρα ένα μύτου και μπήκα στ’ πρίζα τώρα».

Επιπλέον ένας κρατούμενος σε σωφρονιστικό ίδρυμα επικοινωνεί με μέλη του κυκλώματος και αναφέρει ότι στο κελί του έγινε έρευνα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οπως περιγράφει, «μας έκαναν μαρς χθες κι έγινε ψακτική! Μου βρήκαν όμως μόνο τον φορτιστή…».

www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα