Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Έχω έντονη ξηροδερμία σε όλο το κεφάλι, τι μπορεί να συμβαίνει;
Έχω έντονη ξηροδερμία σε όλο το κεφάλι, τι μπορεί να συμβαίνει; thumbnail

Έχω έντονη ξηροδερμία σε όλο το κεφάλι, τι μπορεί να συμβαίνει;

Ανγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ οτι βγάζω κομματάκια απο τα μαλλιά μου σαν έντονη πιτυρίδα. Μάλιστα βλέπω να ξεφλουδίζω στο μέτωπο, στα φρύδια και γύρω από τη μύτη. Στα μαλλιά μπορεί να με φαγουρίζει σε σημείο που να βγάζει και αίμα. Να σημειώσω οτι το μέτωπό μου γίνεται κόκκινο και γενικά νιώθω οτι το δέρμα μου πολύ ξηρό αν και βάζω ενυδατική και αντιπιτυριδικά σαμπουάν."


Την απάντηση μας έδωσε ο ο Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, κος Δημήτρης Καπετανάκης:Η πάθηση που περιγράφει η αναγνώστρια είναι πιθανότατα μια σμιγματοειδής δερματίτιδα. Αυτή είναι μία πάθηση, όχι σοβαρή, αλλά είναι χρόνια και έχει να κάνει με την αυξημένη παραγωγή του σμίγματος. Υπάρχουν περιπτώσεις, ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες που μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή του σμίγματος. Αυτή η περίσσια του σμίγματος που παράγεται, κάθεται πάνω στο δέρμα και μπορεί να το ερεθίσει κάνοντας αυτήν την κοκκινίλα που περιγράφεται, ξεραίνεται η επιφανειακή στιβάδα και γίνεται αυτό το λεπάκι. Το μάτωμα είναι μηχανικό, επειδή ερεθίζεται. Δεν ματώνει δηλαδή από μόνη της η περιοχή. Μετά μπορεί να ηρεμήσει από μόνο του.Ο καθένας έχει δική του εξέλιξη.Αυτή είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα με θεραπείες αλλά καλό είναι να αποτανθεί στο δερματολόγο της για συγκεκριμένη και την ενδεδειγμένη για εκέινη θεραπεία. Φυσικός τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία διορθώνεται άμεσα το πρόβλημα. Όπως ανέφερε στην αρχή, η πάθηση αυτή είναι χρόνια, οπότε και μπορεί να επανέλθει, να φουντώνει και να ηρεμεί με τον καιρό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X