Σοκολατόπιτα με ρόδι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">7 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας κονιάκ</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">Σπόρους από 2 ρόδια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φόρμα στρογγυλή λυόμενη με αποσπώμενο πάτο 32 εκ. ή ένα πυρέξ</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύουμε καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα,βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χρειάζεται 35 λεπτά για να ψηθεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα