Σούπα με πατζάρια

<p><strong><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 πιπεριές κόκκινες</span><br /><span style="font-size: medium;">2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">7 1/2 φλιτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">μισό κιλό πατζάρια (τους βολβούς μόνο)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ντομάτες</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το σέλινο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σούπας μας.Καθαρίζετε και κόβετε τα πατζάρια σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα πατζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ζωμό, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις γίνει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μούλτι ή μπλέντερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα