Βασιλικός πολτός.Για καλή υγεία και καλό σεξ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο βασιλικός πολτός αποτελεί την τροφή που οι εργάτριες μέλισσες συλλέγουν για να προσφέρουν στη βασίλισσά τους. Οι ευργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πολλές και ήρθε η ώρα να τις γνωρίσετε!

Τι είναι ο βασιλικός πολτός;

 Ο βασιλικός πολτός είναι μια γαλακτώδης έκκριση που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες. Περιέχει περίπου 60% έως 70% νερό, 12% έως 15% πρωτεΐνες, 10% έως 16% ζάχαρη, 3% έως 6% λίπη, και 2% έως 3% βιταμίνες, άλατα και αμινοξέα. Η σύνθεσή του ποικίλλει ανάλογα με την γεωγραφία και το κλίμα. Ο βασιλικός παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι οι μέλισσες  το χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη και την θρέψη της βασίλισσας μέλισσας. Για πολλούς ο βασιλικός πολτός θεωρείται φάρμακο.

Σε τι μας ωφελεί ο βασιλικός πολτός; 

Ο βασιλικός πολτός χρησιμοποιείται για το άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα, για τις ηπατικές νόσους, την  παγκρεατίτιδα, τις διαταραχές του ύπνου, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, τα  έλκη του στομάχου, για τις νεφρικές νόσους, για τα κατάγματα των οστών, για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, για τις διαταραχές του δέρματος και την υψηλή χοληστερόλη. Χρησιμοποιείται, επίσης, χρησιμοποιείται ως γενικό τονωτικό για την υγεία, για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάποιοι, μάλιστα, εφαρμόζουν τον βασιλικό πολτό απευθείας στο δέρμα ως τονωτικό ή στο τριχωτό της κεφαλής για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Πώς λειτουργεί:

Ο βασιλικός πολτός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την επούλωση πληγών, ενώ παράλληλα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι ευεργετικές επιδράσεις του βασιλικού πολτού οφείλονται και στην ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και να αυξάνει το μεταβολισμό του λίπους.  Επιπλέον, ο βασιλικός πολτός λειτουργεί αντιοξειδωτικά και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όλες αυτές οι δράσεις του βασιλικού πολτού οφείλονται στα στοιχεία που περιέχει. Το παντοθενικό οξύ προάγει τη γονιμότητα και την υγιή αναπαραγωγή, ενώ παράλληλα ο βασιλικός πολτός συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και της σεξουαλική λειτουργία σε άνδρες και γυναίκες.

Ο βασιλικός πολτός και το σεξ:

Ο βασιλικός πολτός έχει διαπιστωθεί πως συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας. Σύμφωνα με έρευνες  περιέχει μια σύνθετη ένωση, η οποία διεγείρει τους γεννητικούς αδένες ανδρών και γυναικών λειτουργώντας σαν μια φυσική ορμόνη. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, πως ο βασιλικός πολτός είναι κάτι πολύ παραπάνω από αποτελεσματικός στην θεραπεία της στειρότητας και της ανεπάρκειας των γεννητικών οργάνων.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα