Φτιάξτε μόνοι σας ένα κανταϊφι!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 8-10 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><span style="text-decoration: underline;">Για το </span><span style="text-decoration: underline;">κανταΐφι</span></span><br /><span style="font-size: medium;">½ κιλό φύλλο κανταΐφι</span><br /><span style="font-size: medium;">300-350 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζανάκι του καφέ φρυγανιά</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα ενός πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο (ή μαργαρίνη και λίγο φρέσκο βούτυρο)</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό ½ λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο φιστίκι Αιγίνης χοντραλεσμένο για πασπάλισμα (προαιρετικά)</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><span style="text-decoration: underline;">Για το </span><span style="text-decoration: underline;">κανταΐφι</span></span><br /><span style="font-size: medium;">Σε  ένα μπολ, βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε το κανταΐφι και το χωρίζουμε σε 30-35 μέρη έτσι, ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όσο φτιάχνουμε τα ρολά κανταϊφιού, έχουμε σκεπασμένο το κανταΐφι με μια υγρή πετσέτα, για να μην ξεραίνεται.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα της γέμισης και το τυλίγουμε, όσο πιο απαλά μπορούμε σε ρολό. Αν τα σφίξουμε, τότε θα σφίξουν στο ψήσιμο και δε θα γίνουν αφράτα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη με το φρέσκο βούτυρο), και τα περιχύνουμε ένα ένα με ένα κουτάλι, να βραχούν παντού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε τα ρολά κανταϊφιού με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά με αντιστάσεις (2 σκάλα). Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σιροπιάζουμε το χλιαρό κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι. Όταν πιει όλο το σιρόπι, το βάζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Για να μείνει το κανταΐφι τραγανό, δεν πρέπει να το σκεπάσουμε και δεν πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται εκτός ψυγείου αρκετές μέρες.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα