Σούπα με αρακά και σέλερι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 καρότο σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι χοντροκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 Χοντροκομμένο σέλερι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">600 γραμμάρια αρακάς</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισή κούπα κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές βούτυρο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και όταν βράσει το μείγμα, προσθέτουμε τον αρακά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε να βράσουν για 15 – 20 λεπτά ακόμη. Με μπλέντερ ανακατεύουμε την σούπα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε πιάτο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρεται με μια φέτα ζεστό ψωμί.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα