Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Kατερίνα Βαλαβανίδη
Kατερίνα Βαλαβανίδη thumbnail

Kατερίνα Βαλαβανίδη

Η Κατερίνα Βαλαβανίδη σπούδασε Ψυχολογία και Ψυχαναλυτική Θεωρία στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε (με Διάκριση) τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MA Psychoanalytic Studies) στο Goldsmiths College, University of London. Ακολούθησε πενταετή μετεκπαίδευση κλινικής κατάρτισης στην Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας (με εκπαιδευτή τον Ματθαίο Γιωσαφάτ), και τριετή εκπαίδευση στο Τμήμα Ομαδικής Αναλυτικής Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης πραγματοποίησε σύντομη εντατική εκπαίδευση στην Δυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία στην Tavistock and Portman σε συνεργασία με το Anna Freud Centre.
Ως ψυχολόγος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Anna Freud Centre στο Λονδίνο, στο Δημόσιο Φορέα Ψυχικής Υγείας της Μ. Βρετανίας και στην κλειστή μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω στην Αθήνα. Εκτός των άλλων έχει εργαστεί με εφήβους στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία, ως σύμβουλος σε Κέντρο Οικογένειας και Παιδιού και στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής και Ιατρικής Αποκατάστασης του Δήμου Άνω Λιοσίων. Έχει συμμετάσχει (και παρουσιάσει άρθρα της) σε ποικίλα διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. 

Από το 2005 εργάζεται ιδιωτικά όπου παρέχει ατομική, ομαδική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία και ψυχοδυναμική συμβουλευτική για ένα ευρύ φάσμα ψυχικών δυσκολιών και διαταραχών.


Πέρα από την κλινική της εργασία , η Κατερίνα Βαλαβανίδη αναλαμβάνει επίσης  μεταφράσεις Ψυχιατρικών και Ψυχαναλυτικών κειμένων. Τέλος, στον τομέα της έρευνας τα πεδία των ενδιαφερόντων της περιλαμβάνουν την σχέση της ψυχαναλυτικής θεωρίας με τον κινηματογράφο, την μυθολογία, την τέχνη και την φιλοσοφία πάνω στα οποία έχει γράψει άρθρα και εργασίες.


Είναι μέλος της ψυχοδυναμικής ομάδας ‘Αντίκρισμα’ .


 


Τηλ: 2106929621


Email: antikrisma@gmail.com, katerval@gmail.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X