5 συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα!

Όσο κι αν υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι δεν θα το παρακάνουμε αυτή τη φορά, οι περισσότεροι υποκύπτουμε στην λαιμαργία των γιορτών.  Και τώρα; Πώς θα επανορθώσετε για όλες τις διατροφικές αμαρτίες του Πάσχα; Η μόνη λύση είναι η αποτοξίνωση μετά το Πάσχα!

Φροντίστε να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή, καθαρίζοντας το σώμα σας από τους περιβαλλοντικούς ρύπους στους οποίους είστε εκτεθειμένοι κάθε μέρα.

Πώς θα το επιτύχετε αυτό; Υπάρχουν πέντε χρυσοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα! Αν, μάλιστα, προσθέσετε και μια φέτα λεμόνι σε αυτό θα έχετε και πρόσθετα οφέλη. Μπορείτε, επίσης, να φάτε σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, καθώς επίσης και τροφές πλούσιες σε ίνες για να κρατήσει το εκκριτικό σύστημα του σώματός σας σε λειτουργία.

2. Αγαπήστε το συκώτι σας ! Το συκώτι σας είναι μέρος του φυσικού συστήματος αποτοξίνωσης του σώματός μας. Οφείλουμε να φροντίζουμε να είναι υγιές περιορίζοντας το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα σάκχαρα, τα κορεσμένα λίπη και τα φάρμακα. Μπορείτε επίσης να καταναλώσετε βότανα ή συμπληρώματα για την υποστήριξη της γενικής υγείας του ήπατος.

3. Ηρεμήστε! Η ψυχική ευεξία σας είναι εγγενώς συνδεδεμένη με τη γενική υγεία σας. Το στρες, μεταξύ άλλων, επιβραδύνει την αποτοξίνωση. Κρατήστε τα επίπεδα του άγχους σε χαμηλά επίπεδα, ώστε όλο σας το σώμα να είναι  σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

4. Αναπνεύστε βαθιά! Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό και τη σίτιση των κυττάρων του σώματός μας. Κάθε φορά που κάνετε αυτή τη σκέψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές που καθαρίζουν και οξυγονώνουν το σώμα μας.

5. Προσέξετε το δέρμα σας! Σύμφωνα με την Diana Carswell της Washington Post: «Το σώμα μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες αποτελεσματικά μέσα από τους πόρους του δέρματος. Για να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία, συνδυάστε σε ένα λουτρό 1 φλιτζάνι άλατα και 1 έως 2 κουταλιές της σούπας αιθέριο έλαιο, όπως λεμόνι,  δεντρολίβανο ή ελιά. Οι διεγερτικές ιδιότητες των συστατικών καταπολεμούν φυσικά τις τοξίνες.

Μια άλλη επιλογή για  απολέπιση του δέρματος είναι να συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης, 1 κουταλιά καλαμποκάλευρο και αρκετές σταγόνες έλαιο αμυγδάλου με αρκετό γάλα για να σχηματίσουν μια πάστα. Εφαρμόστε σε ολόκληρο το σώμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια βουρτσίστε το δέρμα σας με ένα σφουγγάρι.

Διαβάστε σχετικά άρθα:

Πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα φας όσο θέλεις χωρίς να περιττές θερμίδες

Διακοπές του Πάσχα: 4+1 δραστηριότητες για να περάσετε τέλεια με τα παιδιά σας!

 

Σχετικά άρθρα