Σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια πλιγούρι</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια ντομάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αγγούρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">Χυμός από 1 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">150 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα