Υγιεινό σουφλέ λαχανικών

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αβγά</span><br /><span style="font-size: medium;">280 γραμμάρια κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια φέτα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">20 γραμμάρια βασιλικό</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα βουτύρου και τοποθετούμε τα ψωμάκια του τοστ και σε όλο το ταψί μας, κατόπιν ψήνουμε στο φούρνο της μελιτζάνες, κολοκυθάκια και  πιπεριές στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βάζουμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί δηλαδή πάνω από τα ψωμάκια τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω μία στρώση κολοκυθάκια, από πάνω της πιπεριές και τις ντομάτες , έπειτα προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα ρίχνουμε από πάνω τι μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος πάνω από όλα τα υλικά μας και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί που μας έμεινε πάνω από την κρέμα γάλακτος, κατόπιν λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα