Φτιάξτε σπιτική κρέμα γάλακτος με δυο υλικά!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (236 ml)</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">177ml γάλα πλήρες τουλάχιστον 2 % λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κατσαρολάκι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μιξερ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Θα χρειαστείτε γάλα πλήρες, τουλάχιστον τα 3/ 4 φλιτζανιού γάλα ( 177ml ) γάλα και 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο για αυτήν την συνταγή.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το γάλα και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο στο κάδο του μίξερ που έχουμε ήδη ρίξει το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνεχεία ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και σφραγίζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Είναι καλύτερο να κρυώσει καλά το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσετε σε σαντιγί και γλυκά. (Παρόλα αυτά αν θέλετε εκείνη την ώρα να φτιάξετε τη σαντιγί μπορείτε να συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος και γίνει σφικτή σαντιγί). Αλλά καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για 1 ημέρα πριν την χτυπήσουμε σε σαντιγί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το 1 φλιτζάνι ( 236ml ) σπιτική κρέμα γάλακτος σε ψητά ή σούπες αμέσως χωρίς να παγώσει στο ψυγείο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 236 ml. Για περισσότερη ποσότητα μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα και να χτυπήσετε το μείγμα για ενάμιση λεπτό ακόμα από τον αρχικό χρόνο της συνταγής.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα