Οι τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό των παιδιών!

Θα μπορούσε η διατροφή των παιδιών σας να μειώσει τις πιθανότητες να αρρωστήσουν; Η απάντηση είναι ναι!  Υπάρχουν υγιεινές τροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό τους και να ενισχύσετε τη φυσική τους άμυνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος γαστρεντερολογίας και ηπατικής της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Leo Α. Heitlinger,  «Γνωρίζουμε πως ό,τι τρώμε έχει αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι, εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με τα κατάλληλα διατροφικά όπλα, τα βοηθάμε να είναι υγιή όλο το χρόνο».

Εντάσσοντας τις παρακάτω τροφές είτε ως γεύμα, είτε ως σνακ στην καθημερινή διατροφή των παιδιών, θωρακίζετε το ανοσοποιητικό τους σύστημα:

1. Γιαούρτι. Το γιαούρτι περιέχει τα πολύ χρήσιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό βακτήρια, τα προβιοτικά, τα οποία βελτιώνουν τον τρόπο που το σώμα σας χρησιμοποιεί τα τρόφιμα και παράλληλα βοηθούν τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που είχαν κατανάλωναν ένα γιαούρτι την ημέρα εμφάνιζαν 19% χαμηλότερο κίνδυνο για κρυολογήματα και λοιμώξεις του αυτιού και του λαιμού.

2. Καρύδια. Τα καρύδια περιέχουν τα υγιή ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι επωφελή για τον ανθρώπινο οργανισμό με πολλούς τρόπους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών, ενώ μελέτη διαπίστωσε ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον αριθμό των λοιμώξεων του αναπνευστικού στα παιδιά. Τα καρύδια είναι γευστικά και είναι πολύ εύκολο να τα προσφέρουμε στα παιδιά προς κατανάλωση ρίχνοντάς τα για παράδειγμα στα δημητριακά τους.


3.Φρούτα και λαχανικά. Για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Τέτοιου είδους φρούτα και λαχανικά είναι τα εσπεριδοειδή, οι  φράουλες, οι πιπεριές, το μπρόκολο και οι γλυκοπατάτες.

4. Άπαχο κρέας. Το άπαχο κρέας βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών. Πρώτα απ ‘όλα, περιέχει πρωτεΐνη που είναι σημαντική για τη διατήρηση της δύναμης του οργανισμού, ενώ παράλληλα τα άπαχα κρέατα περιέχουν και ψευδάργυρο που βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια στην καταπολέμηση των μολύνσεων.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα