Κορμός τιραμισού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια μασκαρπόνε</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους</span><br /><span style="font-size: medium;">9 μπισκότα σαβαγιάρ</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια κακάο σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)</span><br /><span style="font-size: medium;">50 ml αμαρέττο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Διαχωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία ομοιογενή κρέμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα του Μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ντύνουμε μια μακρόστενη κυλινδρική φόρμα με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να μην τσαλακωθεί και κάνει σούρες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στη φόρμα τη μισή δόση κρέμας και απλώνουμε στη βάση της φόρμας για να την καλύψουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε τον καφέ με το αμαρέττο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στρώνουμε κατά μήκος της φόρμας τα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ (προσέχουμε οι σειρές να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους).</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα για να γεμίσει σχεδόν η φόρμα, αφήνοντας χώρο για μια σειρά ακόμη μπισκότα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βγάζουμε και στρώνουμε μια τελευταία σειρά μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 τουλάχιστον ώρες ώστε να πάρουμε ένα καλά παγωμένο παγωτό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε σε δίσκο, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στολίστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το γλυκό ή και το δίσκο σας και σερβίρετε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα