Ριζότο με σως πέστο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)</span><br /><span style="font-size: medium;">25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι – πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κολοκυθάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια κουκουνάρια καβουρδισμένα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Θα χρησιμοποιήσουμε 80 γραμμάρια κουκουνάρι για το πέστο και το υπόλοιπο το κρατάμε για σερβίρισμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια, το κουκουνάρι και θρυμματισμένη παρμεζάνα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα